Готель «Діана» в центрі Дніпра

Трошки про історію залізничного вокзалу

Будівля дніпропетровського залізничного вокзалу зустрічає всіх, хто прибуває в готелі Дніпра і не тільки, і проводжає відбувають, захоплюючи своєю архітектурою. Одні тільки колони нагадують про античність, а форма центрального корпусу мовби й прямокутна, але одночасно нагадує про арці завдяки центральному арочного вікна. Сам вокзал вперше почали застосовувати ще в 1873 році, коли була відкрита його перший майданчик. Тоді подолали перші 208 верст, які стали символічними, оскільки саме з них жд вокзал в Дніпропетровську почав своє існування. Саме тоді місто отримало нові можливості з виходом на Північ, туди, де вже діяли інші залізниці.

Сучасний залізничний вокзал у Дніпропетровську грає важливу роль в житті міста

З тих пір пройшло чимало часу, однак жд вокзал продовжує відповідати всім жорстким вимогам сучасності. Якщо на початку ХХ століття він виконував найбільший в країні вантажообіг і перевозив до 12 млн пасажирів на рік, то сьогодні тим більше жд вокзал Дніпропетровськ прикрашає не тільки своїм будинком, а й своєю діяльністю, беручи більше 90 млн осіб. Це вказує на величезну і важливу роль вокзалу до цього дня. При цьому, незважаючи на величезну кількість пасажирів, на вокзалі приділяють максимальну увагу кожному з них. Обслуговування відбувається грамотно і чітко, що не дивно, враховуючи багатющий досвід роботи з 1873 року. Як і будь-який розвинений готель в Дніпропетровську, жд вокзал має свій сайт в інтернеті, на якому розміщена вся необхідна інформація.

Якщо ж Ви перейдете на сторінку з цінами в готелях Дніпра на нашому сайті, то переконаєтеся, що зупинитися у великому мысты можна за прийнятними цінами.

Напишіть нам